Otto Koskela on Virolahden uusi kunnanjohtaja. (Kuva: Virolahden kunta)

Virolahden valtuusto valitsi maanantaina kauppatieteiden maisteri Otto Koskelan uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen.

Koskela, 30, on niin sanotun Kaakon kaksikon eli Virolahden ja Miehikkälän kuntaparin hallintojohtaja ja Virolahden vt. kunnanjohtaja.

– Harkitsin tarkkaan hakemista muun muassa siitä syystä, että esikoisemme laskettu aika on maaliskuun loppupuolella. Tehtävä on kuitenkin niin mielenkiintoinen, merkityksellinen ja monipuolinen, että päätin tavoitella sitä, Koskela sanoo.

Koskela kertoo viihtyneensä hyvin Virolahdella.

Mainos– Olen kotoisin Haminasta ja toimintaympäristö on minulle tuttu. Motivaatiota lisää se, että olen töissä isieni mailla, sillä isoisäni on lähtöisin Virolahdelta.

Virolahti on Suomen kaakkoisin kunta. Koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota ovat olleet ankara isku rajaseudun elinkeinoelämälle.

– Toimintaympäristö on haastava, sitä ei voi kieltää. Toivottavasti suhteet Venäjään aikanaan normalisoituvat ja raja aukeaa. Siihen saakka meidän on keskityttävä niihin asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa. Esimerkiksi luontomatkailun saralla täällä on paljon potentiaalia, Koskela pohtii.

Kunnanjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä 12 hakemusta. Haastattelukutsun sai 3 hakijaa.

MainosVirka tuli haettavaksi, kun Veli-Matti Pulli ilmoitti siirtyvänsä Lappeenrannan kaupunkikonserniin kuuluvan Lappeenrannan Asuntopalvelut Oy:n kehitysjohtajaksi. Valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan 13. maaliskuuta.