Oulu sai 26 hakemusta kaupunginjohtajaksi. (Kuva: Oulun kaupunki)

Oulun kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 26 hakijaa. Hakuaika päättyi 13. maaliskuuta.

Kaupunginjohtajaksi hakevat muiden muassa Oulun vt. kaupunginjohtaja, konsernijohtaja Ari Alatossava ja Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

Ari Alatossava on toiminut aiemmin Iin kunnanjohtajana, Iin Micropoliksen toimitusjohtajana, Iilaakson teollisuuskylän toimitusjohtajana ja Oulun yliopiston yritysasiamiehenä Haapaveden teknologiakylässä. Alatossava on opiskellut historiaa Oulun yliopistossa ja valmistunut filosofian maisteriksi vuonna 1994.

Timo Reina on oikeustieteiden maisteri. Hänet valittiin Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi vuonna 2016. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Hämeen liiton maakuntajohtajana ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran hallintojohtajana. Hän on toiminut myös valtiovarainministeri Annika Saarikon ja hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen valtiosihteerinä sekä alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen erityisavustajana.

Muut hakijat ovat toiminnanjohtaja Ricardo Huhtala Nokialta, apulaisjohtaja yleisesikuntaupseerin suorittanut Kari-Petri Huovinen Kempeleestä, huoltaja, yo-merkonomi Pekka Juntunen Oulusta, käynnissäpitäjä, prosessihoitaja Niko Jäntti Raumalta, puutarhuri Pauliina Kaukinen Hämeenlinnasta, museonhoitaja, filosofian maisteri Jarmo Korhonen Oulusta, kasvatustieteiden maisteri, toimialajohtaja Antti Lassila Rovaniemeltä, kirvesmies Janne Lehtonen Turusta, Buhir Marekowic Helsingistä, kauppatieteiden maisteri, analyytikko Hector Neposmaa Oulusta, kasvatustieteen maisteri, kuntayhtymän johtaja Saija-Liisa Niemelä-Pentti Rovaniemeltä, valtiotieteiden maisteri, johtava asiantuntija Timo Nousiainen Oulusta, kone- ja metallialan perustutkinnon suorittanut Eetu Puustinen, kasvatustieteiden tohtori, yksikönjohtaja Eva Raudasoja Oulusta, liiketoiminnan perustutkinnon suorittanut Sami Rissanen Helsingistä, suurtalouskokki Atte Ruskola Oulusta, Mika Rytinki Oulusta, laitemyyjä Janne Saari Oulusta, kauppatieteiden maisteri Jussi Stoor Lemistä, projektijohtaja, diplomi-insinööri Ensio Suopanki Oulusta, toimitusjohtaja Juuso Tikanmäki Oulusta, ravintolatyöntekijä Robi Tolonen Oulusta, liikunnanohjaaja AMK Titta Valiaho Oulusta ja työnjohtaja Väinö Vilenius Helsingistä.

Oulu luopui kaupunginjohtajan viran määräaikaisuudesta, ja uusi kaupunginjohtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Joulukuussa 2022 kaupunginjohtajaksi valittu Seppo Määttä joutui jättämään tehtävänsä luottamuspulan takia. Määttä aloitti työskentelynsä helmikuussa 2023, mutta jo kymmenen kuukauden kuluttua Oulun kaupungin poliittisilla ryhmillä oli yksimielinen näkemys siitä, ettei hän täyttänyt päättäjien asettamia vaatimuksia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tässä haussa näkyy nyt selvästi, että hakijoina on useita ei-kelpoisia. Hakevat, kun pitää hakea. Niinkuin nyt kaupunginjohtajana pärjäisi ammatillisella koulutuksella…

  2. Paljon on hakijoita. Kokonaan eri asia on, että onko hakijoissa todellisia kanditaatteja yhtään enempää kuin kaksi. Surulliseksi vetää, miten vähän nämä paikat kiinnostaa kovia hakijoita. Mutta kyllä Oulukin saa katsoa peiliin: Määtän eroamisen yhteydessä johtavien poliitikkojen kommentit olivat luokattomia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*