Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi saa kirjallisen varoituksen toiminnastaan sosiaalisessa mediassa. Hän on jo saanut kurinpidollisen huomautuksen.

– Varoitus johtuu siitä, että Salmen käytös viestintäjohtajana ei ole ollut kaupungin arvojen eikä hänen julkisen tehtävänsä ja roolinsa vaatimusten mukaista. Oulun kaupungin arvoihin kuuluu ihmisten tasa-arvoinen ja kunnioittava kohtelu, ja kaupunki sanoutuu irti kaikesta epäasiallisesta käytöksestä, kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoi kaupungin tiedotteessa maanantai-iltana.

Oululaisen Kalevan mukaan varoituksen taustalla on Salmen Facebook-päivitys. Salmi oli pidellyt Facebook-kuvassa Oulun kaupungin Paremman elämän puolesta -kylttiä ja peittänyt sormillaan osan kirjaimista siten, että kyltissä näytti lukevan ”Paremman elämän lesta”. Lesta-sanalla viitataan vanhoillislestadiolaisiin ja sitä käytetään myös pilkallisessa mielessä.

Kaupunginjohtaja Laajala valitsi Salmen viestintäjohtajaksi helmikuussa. Salmi siirtyi virkaan Demokraatti-lehden päätoimittajan tehtävistä. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri.

Salmi kertoo Kalevassa harkintakykynsä pettäneen. Hän on poistanut julkaisun Facebookista.