kuva: STM
Outi Antila on sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtaja.

Kelan valtuutetut esittävät Kelan pääjohtajan virkaan ylijohtaja Outi Antilaa. Antila voitti valtuutettujen äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Hanna Tainion äänin 8–4.

Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti.

– Kelan pääjohtajan valinta on yksi valtuutettujen merkittävimmistä tehtävistä. Kela saa Antilasta sekä osaamisensa että kokemuksensa puolesta osaavan johtajan luotsaamaan entistä ihmislähtöisempää Kelaa samaan aikaan kun sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuu vahvoja uudistuspaineita, sanoo Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo, ps., sanoo Kelan tiedotteessa.

Antilan valinta oli yllätys, sillä Kelan valtuutettujen työvaliokunta esitti kaksi viikkoa sitten, että pääjohtajaksi valitaan joko Hanna Tainio tai professori Lasse Lehtonen.

Antila hävisi viimeksi Kelan pääjohtajan paikan arvalla Elli Aaltoselle. Hänen nimensä on ollut esillä myös monen muun johtajavalinnan yhteydessä. Vuonna 1957 syntynyt Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Antila aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2020, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle.

Juttua täydennetty 6.11. klo 8.33.