Kuva: Pixabay

Paikallislehti Padasjoen Sanomat kertoo, että Padasjoen kunnanjohtaja Kati Yrttiahon ja kunnanhallituksen edustajien keskustelu Yrttiahon luottamuksesta tyrehtyi maanantaina heti alkuunsa. Ilmeni, että Yrttiaho on tehnyt kolmesta kuntapäättäjästä rikosilmoituksen.

-Tilanne on mennyt sellaiseksi, että jouduin syyttämään kunnianloukkauksesta ja maalittamisesta kolmea poliitikkoa, Yrttiaho sanoo Padasjoen Sanomissa.

Yrttiaho valittiin kunnanjohtajaksi kesäkuussa 2022, ja hän aloitti työnsä elokuussa. Yrttiaho ajautui törmäyskurssille kuntapäättäjien kanssa pian aloittamisensa jälkeen, ja jo tammikuussa kunnanhallituksen käsittelyyn oli menossa esitys hänen virkasuhteensa päättämisestä koeajalla. Kunnanhallitus kuuli Yrttiahoa ennen kokousta, ja kuulemisen jälkeen asia poistettiin esityslistalta.

Päätöksenteon ilmapiiri ei ole korjaantunut kevään aikana. Yrttiaho väittää Padasjoen Sanomissa, että hänelle ei ole annettu todellista mahdollisuutta tehdä työtään kunnan johdossa, ja että kiusaamista on ollut alusta alkaen.

Mainos