Marina Erhola hakee Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajan virkaa. Hän haki myös Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajaksi, ja on Pirkanmaalla kahdeksan haastatteluun valitun joukossa. (Kuva: Lauri Rotko)

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajan virkaa tavoittelee yhdeksän hakijaa. Hakuaika päättyi torstaina 31. maaliskuuta.
.
Virkaa tavoittelee muiden muassa hyvinvointialueen väliaikaisena johtajana maaliskuussa aloittanut Marina Erhola. Aiemmin THL:n ylijohtajana työskennellyt Erhola on toiminut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän eli Päijät-Soten toimitusjohtajana vuodesta 2019.

Päijät-Soten väestä virkaa tavoittelevat myös Timo Louna ja Jukka Santala. Louna on Päijät-Soten konserni- ja yhteyspäällikkö, ja hän toimii Erholan sjaisena kuluvan vuoden loppuun saakka. Santala on Päijät-Soten yhtymäpalveluiden toimialajohtaja.

Muut hakijat ovat ensihoitaja Tero Flink, Mikko Hartikainen, Senior Policy Officer Antero Kiviniemi, Eteva-kuntayhtymän palvelutoiminnan johtaja Kirsi Leväpelto, pelastusylitarkastaja Rami Ruuska ja MEREOn/ Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry:n toimitusjohtajana viimeksi toiminut Raija Saari.

Aluehallitus on nimennyt valintaa valmistelevan toimikunnan, ja toimikunta valitsee haussa jatkoon etenevät ensi viikon alussa. Tavoitteena on, että aluevaltuusto valitsee hyvinvointialuejohtajan toukokuun loppuun mennessä.

Mainos