Pälkäne on noin 6500 asukkaan kunta Pirkanmaalla. (kuva: Pälkäneen kunta)

Pälkäne on käynnistänyt nopeaan tahtiin uuden kunnanjohtajan hakemisen irtisanoutuneen Jussi Teittisen tilalle. Kunnanhallitus on julistanut viran haettavaksi siten, että hakuaika päättyy 3. tammikuuta.

Kelpoisuusvaatimuksina on ylempi korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys sekä kokemus kunnallishallinon johtotehtävistä.

– Etsimme kuntamme johtoon työhön sitoutunutta henkilöä, jolla on aito halu kehittää kuntaamme yhdessä muun organisaation kanssa, hakuilmoituksessa kerrotaan.

Pälkäneellä on lähitulevaisuudessa edessä muun muassa strategian uusiminen.

– Tulevaisuustyö edellyttää organisaatiolta vakautta siten, että henkilöstölle jää päivittäistyöltä aikaa valmistella valtuuston ja hallituksen haluamia pidemmän tähtäimen kehittämistoimenpiteitä, myös suunnitellun sote-uudistuksen näkökulmasta, Pälkäneen kunnanhallitus tiedotti julistaessaan viran haettavaksi.

Keväällä 2019 valittu Teittinen lähtee Pälkäneeltä luottamuspulan takia. Kunnanhallitus käynnisti johtajasopimuksen mukaiset neuvottelut virkasuhteen päättämiseksi 19. marraskuuta, ja neuvottelujen tuloksena Teittinen irtisanoutui 1. joulukuuta. Teittisen virkasuhde päättyy tammikuun lopussa, ja hän saa johtajasopimuksessaan määritellyn erokorvauksen, joka on 12 kuukauden palkkaa vastaava summa. Teittisen kuukausipalkka on 7 288 euroa.