kuva: PIXABAY

Pälkäne vie kunnanjohtajan valinnan uudelleen kunnanvaltuustoon, sillä päätöksessä on mahdollinen muotovirhe. Valtuuston kokouksessa 4. helmikuuta ei erikseen tuotu esiin, että virkavaalissa voi antaa äänen kenelle tahansa virkaa hakeneelle tai suostumuksensa antaneelle.

Valtuusto valitsi 4. helmikuuta Pauliina Pikan kunnanjohtajaksi. Pikka sai valtuuston vaalissa 16 ääntä ja Anitta Hietaniemi 11 ääntä.

Kunnanhallitus oli esittänyt Pauliina Pikan valintaa kunnanjohtajaksi ja Anitta Hietaniemen valintaa varalle. Valtuuston puheenjohtaja totesi ennen äänestystä, että jos valtuutettu kannattaa kunnanhallituksen esitystä, hän kirjoittaa äänestyslappuun Pikka tai Pauliina Pikka. Jos taas kannattaa vastaesitystä eli Hietaniemen valintaa, lappuun pitää kirjoittaa Anitta Hietaniemi tai Hietaniemi. Mainitsematta jäi, että myös muita hakijoita ja suostumuksensa antaneita voi äänestää.

Kunnanhallitus teki tiistaina uuden esityksen Pauliina Pikan valinnasta ja Anitta Hietaniemen valinnasta varalle. Valtuuston kokous on 25. helmikuuta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)