kuva: Pälkäneen kunta
Pälkäne on noin 6600 asukkaan kunta Pirkanmaalla.

Pälkäneen kunnanjohtajan virkaa tavoittelee kahden hakukierroksen jälkeen yhteensä 19 hakijaa ja suostumuksen antajaa. Toinen kierros tuotti tulosta ainakin määrällisesti, sillä ensimmäisessä haussa virkaan kertyi kahdeksan hakemusta ja yksi suostumus.

Hakijajoukkoon kuuluvat kahden hakukierroksen jälkeen Master of Arts Kirsi Ahola, ekonomi Irja Helenius, hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemi, hallintotieteiden maisteri Matti Kannus, ekonomi Timo Kiviaho, kauppatieteiden lisensiaatti Paula Liinamaa, hallintotieteiden maisteri Kari Maijala, diplomi-insinööri Jorma Pietiläinen, arkkitehti Juha Prittinen, filosofian kandidaatti Simo Sinervo, diplomi-insinööri Aki Tiihonen, kauppatieteiden maisteri Janne Toikka, oikeus- ja kauppatieteiden maisteri Magnus Tuomaala, hallintotieteiden maisteri Aki Viitasaari, yhteiskuntatieteiden maisteri Jari Willman, kauppatieteiden maisteri Taina Värri ja hallintotieteiden maisteri Sami Ylipihlaja. Suostumuksensa ovat antaneet hallintotieteiden maisteri Jussi Teittinen ja hallintotieteiden maisteri Riku Siren.

Viran tavoittelijoissa on kolme aiemmin kuntajohtajana toiminutta. Jussi Teittinen on työskennellyt Tuusniemen ja Mäntyharjun kunnanjohtajana sekä Heinolan kaupunginjohtajana. Aki Viitasaari oli Akaan kaupunginjohtajana kevääseen 2017, jolloin valtuusto irtisanoi hänet luottamuspulan takia. Viitasaari on valittanut valtuuston päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Jari Willman jätti Taipalsaaren kunnanjohtajan tehtävät viime vuoden kesäkuussa. Lisäksi Riku Siren on toiminut Vampulan vs. kunnanjohtajana 2007-2007 ennen Vampulan ja Huittisten liitosta.

Anitta Hietaniemi on Pälkäneen hallintojohtaja. Hietaniemi valittiin marraskuussa Nousiaisten kunnanjohtajaksi, mutta hän ei ottanut virkaa vastaan. Pälkäneen hallintojohtajana hän aloitti 14. tammikuuta.

Pälkäneen kunnanjohtajan virka tuli tavoiteltavaksi, kun Janita Koivisto siirtyi palvelutalon johtajaksi Kangasalle.

EDIT 4.2. klo 16.44: Täydennetty Riku Sirenin tietoja.