Parainen on 15 000 asukkaan saaristokaupunki Varsinais-Suomessa. (Kuva: Paraisten kaupunki)

Paraisten kaupunginhallitus on valinnut kaupunginjohtajan virkaa hakeneista viisi haastateltavaa. Haastatteluun menevät Antti Kuusela, Tom Gammals, Jari Kesäniemi, Tom Simola ja Thomas Sund.

Antti Kuusela ja Jari Kesäniemi ovat virassa olevia kuntajohtajia. Kuusela on Pornaisten kunnanjohtaja ja Kesäniemi Forssan kaupunginjohtaja. Kesäniemi on työskennellyt aiemmin Kosken kunnanjohtajana 2011–2017 ja Auran kunnanjohtajana 2007–2011.

Myös Åbo Underrättelserin päätoimittaja ja lehteä kustantavan ÅU Median toimitusjohtaja Tom Simola on työskennellyt kuntajohtajana: hän toimi Kemiön kunnanjohtajana 2001–2008, Kemiönsaaren kunnanjohtajana 2009–2015 ja Raaseporin kaupunginjohtajana 2015–2017.

Tom Gammals on viiden Länsi-Uudenmaan kunnan omistaman yrityskehitysyhtiön Novago Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja. Omistajia ovat Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori ja Siuntio. Thomas Sund työskentelee Keravan kaupungin viestintäjohtajana.

MainosParainen sai 15 hakemusta kaupunginjohtajan virkaan. Virka tuli tavoitevaksi, kun Patrik Nygrén jätti tehtävänsä syyskuussa luottamuspulan takia.