Paraisten valtuusto valitsi Patrik Nygrénin kaupunginjohtajaksi tammikuussa 2015. (Kuva: Anne-Maarit Itäinen)

Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrén ilmoitti torstaina irtisanoutuvansa kaupunginjohtajan virasta 30.11.2023 alkaen edellyttäen, että erossa noudatetaan hänen johtajasopimustaan.

Nygrén kirjoittaa tiedotteessaan, että hän on koko virassa olonsa ajan pyrkinyt sovittelemaan mielipide-eroja ja luomaan luottamusta luottamushenkilöiden suuntaan. Hän katsoo, että hänellä on ollut henkilöstön tuki takanaan, kun kommunikaatiota ja yhteistyötä on pyritty kehittämään.

Nygrénin mukaan virassa jatkamiselle ei kuitenkaan ole edellytyksiä poliittisen ilmapiirin takia.

-Kaupunginjohtajan roolissa käy pidemmän päälle kestämättömäksi vastata arvosteluun, joka on epämääräistä ja välillä nimetöntä. Se, että voisin jatkaa 100-prosenttista panostani kunnan hyväksi, edellyttää keskinäistä luottamusta. Siksi minun on nyt aika tehdä omat johtopäätökseni.

– Olen hoitanut tätä tehtävää yli kahdeksan vuotta, ja minun on nyt aika luovuttaa viestikapula jollekulle toiselle ja hakeutua uusien haasteiden pariin. Näiden kahdeksan vuoden aikana kaupunki on ottanut isoja askeleita eteenpäin ja käynyt läpi suuria muutoksia. Toimintaympäristö on muuttunut kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja Parainen on pelannut korttinsa melko hyvin. Olen ollut mukana luomassa tätä kehitystä, Nygrén kirjoittaa.

Nygrén aloitti Paraisten kaupunginjohtajana keväällä 2015. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa Paraisten talousjohtajana ja kunnanjohtajana Korppoossa ja Kumlingessä.

Nygrén näkee kaikesta huolimatta Paraisten tulevaisuuden valoisana.

-Meillä on nyt hyvä ja vakaa tasapainoinen talous ja kykyä vastata tuleviin haasteisiin. Meillä on modernia strategista ajattelua ja meistä on tullut kaupunki, jonka suuntaan monet muut kunnat kääntävät katseensa. Imagotutkimuksissa olemme maan parhaiden joukossa ja kaikkein parasta on se, että tutkimusten mukaan me paraislaiset olemme myös itse alkaneet uskoa omaan kaupunkiimme, hän toteaa.