Peggy Bauer on luotsannut Helsingin Torikortteleiden kehittämistä vuodesta 2012. (Kuva: Helsingin kaupunki)

Uuden Helsingin Kaupunkitilat-yhtiön toimitusjohtajana aloittaa vuoden 2022 alussa Peggy Bauer. Uusi yhtiö syntyy, kun Helsinki yhdistää Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot.

– Peggy Bauer on luotsannut Torikortteleiden kehittämistä ja keskustan elinvoimaisuuden kehittämistä jo vuodesta 2012. Viimeisimpänä hän on toiminut Torikortteleiden kauppapaikkajohtajana ja tehnyt vaikutuksen näkemyksellisyydellään ja kyvyillään edistää kaupungin elinvoimaa, kertoo Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Oskala, vihr., kaupungin tiedotteessa.

Tukkutorin toiminta käsittää muun muassa Teurastamon, kauppahallit ja torit, Sörnäisten tukkualueen, Vihertukkutorin, Pakastamon sekä pieniä toreja ja aukioita, joilla on myyntitoimintaa. Helsingin Leijona Oy on vastannut puolestaan Helsingin keskustan Torikorttelit-alueen toiminnasta.

– Tavoitteenamme on ottaa sekä Tukkutorin että Torikortteleiden vahvuudet vieläkin tehokkaampaan käyttöön ja kehittää toimintaa molempien erityislaatuisuus huomioiden, Peggy Bauer sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Samalla Helsingin kaupunki vuokraa yhtiölle Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n aiemmassa toiminnassa käytetyt rakennukset, tilat ja maa-alueet ja tekee yhtiön kanssa erikseen sopimuksen yhtiölle annettavasta kehittämistehtävästä.

Helsingin Kaupunkitilat Oy -yhtiön toiminta alkaa vuoden 2022 alussa. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toimintojen uudelleenjärjestelyistä ja uuden yhtiön perustamisesta kesäkuussa 2021.