kuva: Martta Nieminen
Pelkosenniemi täyttää kunnanjohtajan viran neljän vuoden määräajaksi.

Pelkosenniemi jatkoi kunnanjohtajan viran täyttämistä syksyn keskeytyksen jälkeen. Johtajaehdokkaita on maanantaina päättyneen haun jälkeen 13.

Neljän vuoden määräaikaista virkaa tavoittelevat oikeustieteiden maisteri Juho Jukkola, yhteiskuntatieteiden maisteri Karin Karjalainen, hallintotieteiden maisteri
Katariina Karppinen, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho, hallintotieteiden maisteri Lauri Lepola, insinööri YAMK Jani Leppäjärvi, kasvatustieteiden tohtori Aarne Mäkelä, Master of Strategic Studies Ilkka Peura, hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen, yo-merkonomi Päivi Rissanen, filosofian maisteri Tuomas Räihä, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Jussi Tuovinen ja mentori Erkki Väisänen.

Pelkosenniemi käynnisti viran täyttämisen jo kesäkuussa. Syyskuussa päättyneen toisen hakukierroksen jälkeen täyttö pantiin kuitenkin jäihin, sillä Pelkosenniemi ja Savukoski päättivät selvittää mahdollisuuden yhteiseen kunnanjohtajaan. Joulukuussa päätettiin, että virka täytetään, mutta neljän vuoden määräajaksi.

Hakijoista Esko Rautiaisella on aiempaa kuntajohtajakokemusta. Hän on toiminut kunnanjohtajana Mellilässä, Askolassa ja Puolangalla.

Hakijalistassa ovat mukana myös ne viime vuonna virkaa hakeneet, jotka eivät ole peruneet hakemustaan. Posion vt. hallintojohtaja Antti Mulari antoi virkaan suostumuksensa toisen hakukierroksen jälkeen syyskuussa, mutta tämän suostumukseen voimassaoloon ei Pelkosenniemellä ole saatu vahvistusta. Mulari toimi syyskuussa vielä Savukosken kunnanjohtajana.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.