Sami Baas.

Pellon valtuusto hyväksyi torstaina kunnanjohtaja Sami Baasin irtisanoutumisen ja hänelle johtajasopimuksen perusteella maksettavan erokorvauksen. Baasille maksetaan vuoden palkka, ja sitä varten valtuusto varasi 95 000 euron lisämäärärahan tälle vuodelle.

Baas jätti toukokuun lopussa ehdollisen irtisanoutumisen tehtävistään, mikäli todetaan ettei hän nauti virassaan luottamusta. Kunnanhallitus totesi viime viikolla, että luottamusta ei ole.

Kuusi valtuutettua jätti keväällä aloitteen tilapäisen valiokunnan asettamisesta Baasin irtisanomisen tai muihin tehtäviin siirtämisen valmisteluun. Baasin katsottiin muun muassa laiminlyöneen tehtäviään konsernivalvonnassa ja toimineen omavaltaisesti asioiden valmistelussa.

Baas itse katsoi, että asia voidaan ratkaista johtajasopimuksen perusteella, jos epäluottamus todetaan ja piti tilapäisen valiokunnan asettamista kunnan rahojen haaskauksena.

Mainos– Tässä tapauksessa kävi hyvin ilmi se, kuinka tärkeitä johtajasopimukset ovat, jotta raskaammat prosessit voidaan välttää, Pellon valtuuston puheenjohtaja Antti Mäkituomas, kesk., sanoo.

Baas valittiin kunnanjohtajaksi joulukuussa 2012. Sitä ennen hän toimi Pellon hallintojohtajana.