Reilut kaksi vuotta eläkkeellä ollut Antti Perkkalainen palaa takaisin Kaksineuvoisen johtajaksi.

Syksyllä 2014 Kuntayhtymä Kaksineuvoisen johtajan paikalta eläkkeelle jäänyt Antti Perkkalainen palaa takaisin tuttuun työhuoneeseen. Kauhavan, Lappajärven ja Evijärven sote-palveluja tuottavan kuntayhtymän yhtymähallitus päätti valinnasta maanantaina.

-Vielä on virtaa, vakuuttaa eläkkeeltä palaava Antti Perkkalainen.

Äänestys uudesta kuntayhtymän johtajasta oli tiukka, sillä päätös syntyi äänin 6-5 ja yksi hallituksen jäsenistä äänesti tyhjää. Äänestyksessä kakkoseksi jäi Tarja Penninkangas.

Ikärasismi kateissa

Vuonna 1950 syntyneen Perkkalaisen paluu on yllätys aikana, jolloin ikärasismista työelämässä puhutaan paljon.

Mainos-Päättäjiä ei ainakaan ikärasismista voi syyttää. Olen ikäisekseni hyvässä ruumiillisessa kunnossa, eikä henkisessäkään puolessakaan ole vikaa, Perkkalainen naurahtaa.

Kokenut kunta-alan ammattilainen toimi kuntayhtymän johtajana vuosina 2007-2014. Näkemyserot kuntajohtajien kanssa toimintojen yksityistämisestä saivat hänet jättämään eroilmoituksen ja siirtymään lopulta eläkkeelle. Ulkoistamisia ei lopulta tehnyt ja nyt vanha johtajakin palaa takaisin.

-Kyllä minä olen tästä valinnasta vähän ylpeäkin. Valinta osoittaa, että olen tehnyt aikaisemmin jotain oikein, Antti Perkkalainen pohtii.

Kuntayhtymä uhattuna

Työelämään paluu on näillä näkymin edessä 13. maaliskuuta. Sote- ja maakuntauudistus tietää työntäyteisiä päiviä heti alusta alkaen. Samalla uudistus tietäisi toteutuessaan sitä, että hyviä tuloksia saavuttanut kuntayhtymä ajetaan alas.

-Jos olen oikein ymmärtänyt hallituksen lakiesityksen, niin kunnat eivät voi jatkossa enää tuottaa palveluja. Jos näin käy, niin ajetaan sitten Kaksineuvoinen kunnialla hautaan, Perkkalainen lupaa.

Kuntayhtymän johtajan paikka tuli avoimeksi, kun Perkkalaisen seuraajaksi valittu Anna-Kaisa Pusa valittiin Kurikan kaupunginjohtajaksi. Pusan valinnasta Kurikkaan valitettiin korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joten lainvoimaisen päätöksen saaminen kesti aikansa.  

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*