Arto Kummala on metsätalousinsinööri ja Petäjäveden ja Multian kuntien elinvoimapäällikkö.

Multian valtuusto valitsi maanantaina Arto Kummalan uudeksi kunnanjohtajaksi. Kummala on metsätalousinsinööri ja Petäjäveden ja Multian kuntien elinvoimapäällikkö.

Kummala sai valtuustossa taakseen 12 ääntä ja valtiotieteiden maisteri Markus Hyytinen yhden äänen. Kolme valtuutettua jätti tyhjän äänestyslipun. Etäyhteydellä kokoukseen osallistunut valtuutettu ei äänestynyt virkavaalissa.

Ennen virkavaalia valtuutettu Matti Ronkainen, vas., esitti kunnanjohtajan valinnan palauttamista uuteen valmisteluun, mutta valtuusto päätti äänin 12–5 jatkaa asian käsittelyä.

Kummala on toiminut nykyisessä tehtävässään syksystä 2020. Sitä ennen hän työskenteli Kuhmoisten kunnan kehittämisasiamiehenä.

– Minulla on reilun viidentoista vuoden työura eri tehtävissä kuntakentällä. Tehtävään hakeminen oli luontainen jatkumo työuralleni. Lisäksi työn monipuolisuus ja vaativuus kiehtoo minua, Kummala perustelee hakeutumistaan kunnanjohtajaksi.

Multia on noin 1600 asukkaan kunta Keski-Suomessa. Sen vahvuuksia ovat Kummalan mukaan yhteisöllisyys, monipuolinen yrityskenttä, luonto ja hyvät peruspalvelut.

– Multialla on paljon mahdollisuuksia kehittyä entistä elinvoimaisemmaksi kunnaksi, mutta se vaatii pitkäjänteistä työtä. Pikavoittoja ei tällä alalla ole, hän sanoo.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 21 hakijaa, joista 4 haastateltiin. Tehtävä tuli haettavaksi, kun kuntaa vuodesta 2018 johtanut Noora Pajari valittiin Keuruun kaupunginjohtajaksi.

Juttua muutettu 18.10. klo 22.10: Lisätty Kummalan kommentit.