Petri Härkönen. (kuva: Seppo Haavisto)

Keravan entinen kaupunginjohtaja Petri Härkönen toimii helmikuun alusta lähtien puolen vuoden ajan Pälkäneen vs. kunnanjohtajana. Kunnanjohtaja Janita Koivisto jää opintovapaalle.

Pälkäneen valtuusto valitsi Härkösen viransijaiseksi torstaina. Päätös syntyi äänin 16–10. Vähemmistöön jääneet valtuutetut halusivat, että sijaisuus olisi hoidettu sisäisin järjestelyin, ja kunnanjohtajan tuuraajana olisi toiminut hallintosäännön mukaisesti hallintojohtaja.

Valtuuston puheenjohtaja Mirva Kittilä, kesk., pitää valtuuston päättämää järjestelyä hyvänä.

– Meillä on tapahtunut paljon muutoksia henkilöstössä, ja johtoryhmä on ollut nykyisessä muodossaan koossa vasta vähän aikaa. Ihmisten kierrättäminen uusiin tehtäviin ei tuntunut tässä tilanteeesa järkevältä, Kittilä sanoo.

Kittilä kertoo pälkäneläisten saaneen Härkösestä vahvat suositukset.

– On kiinnostavaa nähdä, mitä kokenut ammattijohtaja voi saada aikaiseksi puolessa vuodessa pienessä kunnassa. Ei siinä ihmeitä varmastikaan ehdi tehdä, mutta ulkopuolisen ammattilaisen näkemys on tervetullut tuulahdus kuntaan, Kittilä sanoo.

Härkösen starttia Pälkäneellä helpottaa se, että kunta on hänelle entuudestaan tuttu.

– Härkösen suvulla on kesäpaikka keskellä pitäjää Puutikkalassa, Kittilä tietää.

Pälkäne on noin 6 600 asukkaan kunta läntisellä Pirkanmaalla. Sillä on yhteistä rajaa sekä Kanta- että Päijät-Hämeen kanssa. Tampereelle on matkaa 35 kilometriä ja Hämeenlinnaan 45 kilometriä.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.