Petteri Portaankorva siirtyy vakituisen toimitusjohtajan tehtävään yhtiön väliaikaisen toimitusjohtajan tehtävästä välittömästi. (Kuva: Itärata Oy)

Väliaikaisena toimitusjohtajana kesäkuun 2022 alusta lähtien toiminut Petteri Portaankorva on nimetty Itärata Oy:n toimitusjohtajaksi.

Portaankorva on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyn aiemmin Kouvolan kaupungin edunvalvontapäällikkönä sekä johtotehtävissä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä.

Itärata Oy suunnittelee raideliikenneinfrastruktuuria Lentoradalta Porvooseen ja Kouvolaan suuntautuvaa nopeaan junayhteyttä varten. Valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat 24 kaupunkia tai kuntaa: Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä.

– On tärkeää, että Itäratahanke etenee sujuvasti. Hankkeen kannalta on hienoa, että Petteri Portaankorva aloittaa yhtiön vakituisena toimitusjohtajana. Hänellä on tehtävään sopiva tausta ja ammattitaito sekä hyvä kokemus Itärata-hankkeesta sen alkutaipaleelta lähtien. Hän myös tuntee hyvin ratahankkeeseen osallistuvat kunnat ja kaupungit, toteaa hallituksen puheenjohtaja Arto Räty Itärata-yhtiön tiedotteessa.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*