kuva: Jorma Ylönen
Pieksämäen kaupunginjohtaja työskentelee Latomoksi kutsutussa Vanhassa Raamattutalossa. Yrjö A. Waskisen suunnittelema Raamattutalo rakennettiin 1949 Suomen Kirkon Sisälähetysseuran kirjapaino- ja toimistorakennukseksi.

Pieksämäen kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee yhdeksän hakijaa. Hakijoiden joukossa on kolme parhaillaan kunnan- tai kaupunginjohtajana toimivaa: Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki, Pieksämäen vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen ja Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen. Hakuaika päättyi tiistaina 23. huhtikuuta.

Virkaa hakivat kokemusasiantuntija Matti Mäkelä Varkaudesta, filosofian maisteri, tutkija Petri Huida Lappeenrannasta, kauppatieteiden maisteri, Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki, kauppatieteiden maisteri, Pieksämäen vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen, filosofian tohtori, erityisavustaja Kari Synberg Kangasniemeltä, tradenomi YAMK Marko Lehtonen Tuusulasta, kone- ja tuotantoinsinööri AMK, opettaja Tiina Alho-Asikainen, Outokummusta, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, toimitusjohtaja Jarmo Hänninen Rautalammilta ja kauppatieteiden maisteri, Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen.

Pieksämäki valitsee seuraajaan Tapio Turuselle, joka on ollut kaupunginjohtajan virassa vuodesta 2002. Turunen jätti tehtävänsä helmikuussa 2018 sen jälkeen, kun kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt hänen kanssaan neuvotellun erosopimuksen. Sopimuksella ratkaistiin Turusen ja luottamushenkilöiden välejä jo usean vuoden ajan hiertänyt luottamuspula. Turunen sanoutui irti siten, että hänen viimeinen päivänsä virassa on 31. elokuuta 2019.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.