kuva: Jorma Ylönen
Pieksämäen kaupunginjohtaja työskentelee Latomoksi kutsutussa Vanhassa Raamattutalossa. Yrjö A. Waskisen suunnittelema Raamattutalo rakennettiin 1949 Suomen Kirkon Sisälähetysseuran kirjapaino- ja toimistorakennukseksi.

Pieksämäen kaupunginhallitus ei tehnyt tiistaina valtuustolle esitystä, kuka hakijoista pitäisi valita uudeksi kaupunginjohtajaksi. Hallitus tyytyi esittämään, että valtuusto järjestää virkavaalin kaupunginjohtajan valitsemiseksi.

Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa. Haastatellut ja soveltuvuusarviointiin lähetetyt kärkiehdokkaat ovat Ulla Nykänen, Anu Sepponen ja Kari Synberg.

Nykänen on Pieksämäen vs. kaupunginjohtaja ja Sepponen Rautalammin kunnanjohtaja. Synberg on toimi Sipilän hallituksen sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan, sin., erityisavustajana. Kolmikon lisäksi haastatteluun ja soveltuvuusarviointiin valittiin Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki, mutta hän perui hakemuksensa tultuaan valituksi Tuomi Logistiikka Oy:n toimitusjohtajaksi.

Pieksämäen valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 17. kesäkuuta.