kuva: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja toimii myös Taysin johtajana.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajan viran hakuaika päättyi perjantaina. Virkaa tavoittelee 15 hakijaa.

Hakemuksensa jättivät liiketoimintajohtaja Janne Aaltonen Helsingistä, toimitusjohtaja Juha Aarvala Helsingistä, ylijohtaja Marina Erhola Hämeenlinnasta, sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala Kangasalta, toimialuejohtaja Sally Järvelä Hämeenlinnasta, johtaja Taru Kuosmanen Tampereelta, projektipäällikkö Markku Lipponen Lempäälästä, toimitusjohtaja Tarmo Martikainen Tampereelta, sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen Tuusulasta, ylilääkäri Pia Nordström Tampereelta, professori Seppo Parkkila Vesilahdelta, kunnanjohtaja Heidi Rämö Lempäälästä, hallintoylihoitaja Tiina Surakka Tampereelta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula Porvoosta ja ylijohtaja Kirsi Varhila Helsingistä.

Monipuolinen ja nimekäs hakijajoukko

Hakijoista Heidi Rämö ja Jukka-Pekka Ujula ovat kuntajohtajia. Rämö on Lempäälän kunnanjohtaja ja Ujula Porvoon kaupunginjohtaja. Taru Kuosmanen työskentelee Tampereen kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen johtajana ja Jaakko Herrala Pirkanmaan liiton sote-muutosjohtajana.

Taysin omaa väkeä ovat Sally Järvelä, Pia Nordström ja Tiina Surakka. Järvelä on muun muassa tehohoidosta ja päivystyksestä vastaavan toimialueen toimialajohtaja, Nordström kirurgian ylilääkäri ja Surakka hallintoylihoitaja. Tarmo Martikainen johtaa tekonivelsairaalaa Coxaa, josta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri omistaa enemmistön.

MainosMuiden sairaanhoitopiirien palveluksessa työskentelevät Risto Miettunen ja Juha Aarvala. Miettunen on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja ja Aarvala HYKS-instituutti Oy:n toimitusjohtaja. Marina Erhola ja Kirsti Varhila ovat valtion sote-ammattilaisia: Erhola THL:n ja Varhila STM:n ylijohtaja.

Janne Aaltonen ja Markku Lipponen työskentelevät yksityisten terveyspalveluyritysten palveluksessa. Aaltonen on Med Groupin ONNI terveys -liiketoimintayksikön johtaja ja Lipponen Pihlajalinnan projektipäällikkö.

Seppo Parkkila työskentelee Tampereen yliopiston anatomian professorina. Vuosina 2016-2018 hän oli myös Tampereen yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori.

Valinta kesäkuussa

Valintatyöryhmä alkaa valmistella valintaa ensi viikolla. Hakijoita haastatellaan huhtikuussa, ja toukokuussa valintaryhmä valmistelee kannanottonsa hallitukselle 20. toukokuuta. Johtaja valitaan sairaanhoitopiirin valtuustossa 10. kesäkuuta.

Sairaanhoitopiirin johtaja toimii myös Taysin johtajana sekä yhtymähallinnon esimiehenä. Nykyinen johtaja Rauno Ihalainen jää 1.10. alkaen vanhuuseläkkeelle. Ihalainen aloitti sairaanhoitopiirin johdossa 1995.