Pirre Seppänen on toiminut Siikalatvan kunnanjohtajana vuodesta 2020. (kuva: Petri Valoaho)

Siikalatvan kunnanjohtaja, valtiotieteiden maisteri Pirre Seppänen siirtyy Lieksan kaupunginjohtajaksi.

Seppänen sai maanantaina Lieksan valtuuston virkavaalissa 28 ääntä, Lieksan hyvinvointijohtaja ja vt. kaupunginjohtaja Arto Sihvonen 6 ääntä ja Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen yhden äänen.

– Saatte minusta osallistuvan ja läsnäolevan johtajan. Odotan todella pääseväni tekemään yhteistyötä Lieksan luottamushenkilöiden ja henkilöstön kanssa, Seppänen sanoi valinnan jälkeen.

– Kun tulen muualta, kaikki ei ole minulle tuttua. Kun menin Siikalatvalle, sanoin että minut saa kutsua vaikka navettakäynnille, eikä siinä kauan mennyt kun ensimmäinen kutsu tuli. Samalla tavoin pyyntöjä saa laittaa nytkin tulemaan, lähden mielelläni tutustumaan jokaiseen kylään ja kolkkaan ja tietysti kunnan kaikkiin toimipisteisiin.

MainosSeppänen valittiin Siikalatvan kunnanjohtajaksi 28-vuotiaana maaliskuussa 2020. Hän työskenteli tuolloin Helsingin apulaispormestarina toimineen Pia Pakarisen, kok., poliittisena erityisavustajana. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa sisäministerin erityisavustajana Paula Risikon ministerikaudella ja kokoomuksen eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä vastuullaan sosiaali- ja terveyspoliittiset kysymykset.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 40 hakijaa, joista 5 sai kutsun haastatteluun. Haastatteluun kutsutuista Rautavaaran kunnanjohtajaksi valittu Mikko Kärnä veti hakemuksensa pois. Haastattelujen jälkeen Seppänen, Sihvonen ja Tanskanen lähetettiin soveltuvuusarviointeihin.

Virka avautui, kun kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen siirtyi Muuramen kunnanjohtajaksi.