Terveystieteen tohtori Kirsi Leivonen on Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtaja. (Kuva: Siun Sote)

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on valinnut itselleen uuden johtajan. Hieman yllättäen keskiviikkona järjestetyssä virkavaalissa Siun Soten johtaja ja hyvinvointialueen va. johtaja Ilkka Pirskanen joutui tunnustamaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hankejohtaja Kirsi Leivosen paremmaksi äänin 30-28. Yksi aluevaltuutetuista äänesti tyhjää.

 Etukäteen aluehallituksen toiseksi kärkiehdokkaaksi Pirskasen ohella nimeämä Jan Tollet ilmoitti keskiviikkona vetäytyvänsä valinnasta. Hänet valittiin tiistai-iltana Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajaksi.

Mikään suuremmista poliittista ryhmistä ei ollut tehnyt ryhmää sitovia päätöksiä hyvinvointialuejohtajan suhteen. Yksittäisissä puheenvuoroissa kuitenkin tuotiin esiin halu muutokseen ja tähän tarpeeseen esitettiin Kirsi Leivosen valintaa.

Vastaavasti Pirskasen kannattajat korostivat puheenvuoroissaan Ilkka Pirskasen toteuttaneen Siun Soten johdossa omistajakuntien toiveita. Ja tämän seurauksena kuntien taloudellinen tilanne on ollut hyvä.

-Te olette valinneet nyt uudistamisen tien. Uudistamisen tielle ei lähdetä yksin, vaan lähdemme sinne kaikki yhdessä. Otamme asiakkaat mukaan ja kuulemme mitä he tarvitsevat. Otamme mukaan henkilökunnan, koska meillä on yli 7500 työntekijää ja kaikilla heillä on varmasti paljon ideoita siitä, miten toimintaa voidaan sujuvoittaa entisestää, Leivonen lupasi.

Kirsi Leivonen on terveystieteen tohtori ja hän tuli hakuprosessiin vasta haun toisella kierroksella.

-Siun Sote on aikanaan ollut edelläkävijä tässä muutosprosessissa ja yksi syy miksi tänne hain, on se, että haluan olla edellä kävijöiden joukossa, Kirsi Leivonen totesi valtuustolle valinnan jälkeen.

Pohjois-Karjalassa hyvinvointialuejohtaja valittiin toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 1. syyskuuta 2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.