kuva: Pohjois-Karjalan liitto
Pohjois-Karjalan maakuntaliiton toimitilat sijaitsevat vuonna 1852 valmistuneessa Pielisjoen linnassa.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan valinta nytkähtää eteenpäin ensi viikolla. Johtajaehdokkaiden haastattelut pidetään maanantaina 11.5. ja lauantaina 16.5.

Pohjois-Karjalan päättäjät haluavat kohdata haastatteluihin valikoituneet hakijat kasvokkain, ja korona-epidemia on lykännyt haastatteluja muun muassa Uudenmaan eristyksen vuoksi. Alun perin haastattelut piti viedä läpi jo pääsiäisen aikaan.

Haastatteluihin on kutsuttu yhteiskuntatieteiden maisteri Annu Ahonen Kontiolahdelta, hallintotieteiden maisteri Markus Hirvonen Juuasta, ekonomi Simo Karetie Helsingistä, tekniikan tohtori Jari Lauronen Joensuusta, maatalous- ja metsätieteiden tohtori Anssi Niskanen Joensuusta, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Simo Tiainen Vantaalta ja filosofian maisteri Jarno Turunen Liperista. Myös yhteiskuntatieteiden tohtori Eira Varis Kontiolahdelta sai kutsun, mutta hän on peruuttanut hakemuksensa.

Maakuntajohtaja oli määrä valita valtuuston kokouksessa kesäkuussa, mutta hakuprosessin viivästymisen takia kokouksen ajankohta on avoin. Uusi maakuntajohtaja aloittaa tehtävässään viimeistään ensi vuoden alussa. Siihen asti määräaikaisena maakuntajohtajana toimii Risto Poutiainen.

MainosVirkaa tavoitteli 17 hakijaa. Haussa oli pohjoiskarjalaisen arvomaailman jakava heimopäällikkö.