Jari Rantala.

Pomarkun kunnanvaltuusto valitsi torstaina yleisesikuntaupseeri Jari Rantalan yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi.

Rantala aloittaa tehtävässään viransijaisena 16. maaliskuuta, jolloin nykyinen kunnanjohtaja Eero Mattsson jää vuosilomalle. Rantalan kausi toistaiseksi voimassa olevassa virassa alkaa kesäkuun alussa, jolloin Mattson jää eläkkeelle.

Hämeenlinnalainen, vuonna 1963 syntynyt Rantala on jäänyt eläkkeelle sotilasuraltaan. Hän työskenteli viimeksi maanpuolustuskorkeakoulun yhteiskuntasuhteiden ja kansainvälisten asioiden johtajana.

– Kyseessä on paluu juurille. Olen kotoisin Pomarkun naapurikunnasta Siikaisista Leväsjoen kylästä, ja matkaa sieltä Pomarkun kunnantalolle on 15 kilometriä. Ylioppilaaksi kirjoitin Pomarkun lukiosta, Rantala kertoo.

Kuntakokemusta Rantalalla ei ole, mutta julkishallinto on hänelle tuttua työtehtävien ja ammattiliiton kautta. Hän on toiminut Upseeriliiton puheenjohtajana.

– Olen oppinut toimimaan ympäristössä, jossa päätöksenteossa on mukana sekä valtuusto että hallitus, myös Akavan hallituksen varajäsenenä ja JUKOn varapuheenjohtajana toiminut Rantala sanoo.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 20 hakijaa, ja lisäksi siihen jätettiin yksi suostumus. Hakijoista kuusi kutsuttiin haastatteluun ja kolme lähetettiin soveltuvuusarviointiin.

EDIT: Lisätty Rantalan kommentit 30.1. klo 20.00.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.