Pori testaa yhteensä 11 ehdokasta neljään toimialajohtajan virkaan. Valintoja valmisteleva haastatteluryhmä valitsi testattavat maanantaina.

Konsernihallinnon toimialajohtajan virkaa varten testataan Lauri Kilkku, Marja Tuohimaa ja Nina-Mari Turpela. Kilkku on Porin kaupungin yritysasiamies, Tuohimaa turkulainen kauppatieteiden maisteri ja Oripään entinen kunnanjohtaja ja Turpela Senior Legal Counsel liikejuridiikkayhtiö Fondiassa.

Sivistystoimialan johtoon pyrkivistä testiin menevät Esa Kohtamäki, Jarmo Pynnönen ja Jaana Simula. Kohtamäki on Porin kaupungin sivistyskeskuksen hallintopäällikkö, Pynnönen Forssan sivistysjohtaja ja Simula Porin kaupungin kulttuurijohtaja.

Teknisen toimialan johtajaehdokkaista arvioidaan Marko Kilpeläinen, Mikko Koskiahde ja Marjukka Palin. Kilpeläinen on Kurikan kaupungin tekninen johtaja, Koskiahden porilainen kiinteistöpäällikkö ja Palin Porin kaupungin palveluliikelaitoksen vt. johtaja.

Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialalla on kaksi kärkiehdokasta. He ovat Porin kaupungin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi ja Nokian kaupungin rakennustarkastaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Kaupunginhallitus käsittelee toimialajohtajien valintaa 20. helmikuuta, ja kaupunginvaltuusto valitsee johtajat 27. helmikuuta.

Toimialajohtajan virkoihin jätettiin yhteensä 65 hakemusta. 12 haki konsernihallinnon toimialajohtajaksi, 31 sivistyksen, 29 teknisen sekä 18 ympäristö- ja lupapalveluiden johtajaksi.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä