Posio valitsi perjantaina Pekka Jääskön uudeksi kunnanjohtajaksi. Jääskö on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Oulun yliopiston asiakkuuspäällikkö.

Pekka Jääskö

Jääskö sai valtuuston virkavaalissa 13 ääntä, kunnanhallituksen ehdokas, Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari 3 ääntä ja eläinlääketieteen lisensiaatti, Pudasjärven kaupungin ympäristöjohtaja Henri Pätsi yhden äänen.

Kunnanjohtajan valintaa väritti neljän yrittäjän valtuutetuille kunnanhallituksen esityksen jälkeen lähettämä kirjelmä, jossa tuettiin Pekka Jääskön valintaa. Lisäksi somekirjoittelu asian ympärillä kävi kovilla kierroksilla.

Posion kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi, kesk., esitti, että valtuusto olisi lykännyt valintaa ja jatkanut viran hakuaikaa kahdella viikolla. Lehtiniemi sanoi, että valtuuston ei pitäisi päättää asiasta suuren tunnekuohun vallassa. Heikki Maaninka, kesk., esitti käsittelyn jatkamista, ja hänen esityksensä voitti Lehtiniemen esityksen lukemin 13–4.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Posio on Pekka Jääskön lapsuuden ja nuoruuden kotikunta.

– Nuoresta asti haaveena oli palata Posiolle. Posiolaisten, kunnan elinvoiman ja yrittäjyyden eteen haluan antaa kaiken työpanokseni ja sitoutumiseni. Posiolla on kaunis luonto, yritteliäisyyttä ja hienot mahdollisuudet rakentaa yhteistyöllä elinvoimaa, vetovoimaa ja kasvua, Jääskö sanoo.

 

Edit: Lisätty Pekka Jääskön kommentti 4.3. klo 21.05.