Johtajavalinta ja sairaalahanke etenevät PPSHP:ssä. (kuva: PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus ei nimennyt maanantaina ehdokastaan sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaksi.

Hallitus esittää 11. joulukuuta kokoontuvalle valtuustolle vain, että valtuusto suorittaa sairaanhoitopiirin johtajan vaalin sekä valitsee varalle henkilön. Johtajan kokonaispalkaksi hallitus esittää 12 900 euroa kuukaudessa.

Sairaanhoitopiirin johtajan virkaa tavoitteli kymmenen hakijaa, joista seitsemän haastateltiin ja neljä valittiin soveltuvuusarviointiin.

Testatut johtajaehdokkaat ovat Kainuun Sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän Soiten toimitusjohtaja Ilkka Luoma, PPSHP:n kehitysjohtaja Pasi Parkkila ja Oulun kaupungin hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto. Sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Hannu Leskinen jää eläkkeelle huhtikuun alussa 2018.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle myös niin sanotun ydinsairaalan toisen vaiheen rakentamista siten, että investointikustannukset ovat enintään 350 miljoonaa euroa.