kuva: PIXABAY

Humppilan valtuuston kokous vappupäivänä tyrehtyi heti alkuunsa. Valtuuston puheenjohtaja Marita Ketola, sd., totesi nimenhuudon jälkeen, että kokous on kutsuttu koolle vastoin kunnan hallintosääntöä ja lopetti kokouksen.

– Emme ole laillisia, ja koska me emme ole laillisia, sitä kautta kaikki mahdolliset päätökset tänään ovat laittomia. Minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin päättää kokous tähän. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa, Ketola sanoi eikä sallinut muita puheenvuoroja.

Humppilan hallintosäännössä määrätään, että kokouskutsu on lähetettävä vähintään seitsemän päivää ennen kokousta. Vappupäivän kokouksesta oli ilmoitettu kunnan verkkosivuilla 27. huhtikuuta, ja kokouskutsut oli postitettu samana päivänä.

Kokouksessa oli määrä käsitellä aloitetta kunnanjohtaja Jyri Sarkkisen virkasuhteen purkamisesta koeaikana. Humppilan valtuusto valitsi Sarkkisen kunnanjohtajaksi elokuussa 2020, ja hänen koeaikansa päättyy 2. toukokuuta 2021.

MainosKuusi valtuutettua jätti 21. huhtikuuta aloitteen Sarkkisen virkasuhteen purkamisesta luottamuspulan perusteella. Kunnanhallitus päätti 26. huhtikuuta äänin 4–3 viedä asian valtuuston päätettäväksi.