Niina Kuuva. (kuva: Matias Helistekangas)

Puumalan valtuusto valitsi maanantaina mikkeliläisen Niina Kuuvan kunnanjohtaja Matias Hildenin viransijaiseksi. Kuuva, 32, on yhteiskuntatieteiden maisteri ja tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa Mikkelissä. 

Kuuva sai valtuustossa 13 ääntä ja helsinkiläinen filosofian maisteri Heikki Vento kahdeksan ääntä. Kunnanhallitus oli esittänyt Kuuvan valintaa äänin 4–3. 

Kuuva on kotoisin Juvalta ja asunut vuodesta 2011 Mikkelissä, joten Etelä-Savon seudut ovat hänelle tuttuja.

– Puumala on virkeä kunta ja sillä on hyvä maine. Matias Hildenin ja luottamushenkilöiden yhteispelillä myös kunnan taloutta on saatu käännettyä parempaan kuntoon, Kuuva sanoo.

MainosKuuva aloittaa työnsä Puumalassa marraskuun alussa. 

– Olemme nyt historiallisessa taitekohdassa, jossa jokaisen kunnan on haettava oma erityinen roolinsa. Ajattelen, että tulevaisuuden Puumalassa korostuvat elinvoima, ihmislähtöisyys, monipaikkaisuus, kansainvälisyys sekä kuntalaisten aito osallisuus kunnan kehittämisessä.

Sijaisuutta tavoitteli 16 hakijaa, joista kuusi haastateltiin.

Kunnanjohtaja Hilden aloitti kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana valtiovarainministeriössä 4. syyskuuta. Tehtävä kestää puolitoista vuotta eli kevääseen 2019.

Mainos