Kaupunginjohtaja Sami Sulkko on valinnut hallintotieteiden tohtori Matti Muukkosen Riihimäen kaupungin muutosjohtajaksi. Muukkonen on Pyhärannan kunnanjohtaja.

Kyseessä on kahden vuoden määräaikainen virka. Muutosjohtajan tehtävänä on yhdenmukaisten toimintakäytäntöjen luominen uudelle kaupunginhallituksen toimialalle. Tehtävänkuvaan kuuluvat myös kaupungin keskitetyt kehittämistehtävät ja hanketoiminnan koordinointi.

Vuonna 1982 syntynyt Muukkonen on työskennellyt Pyhärannan lisäksi kunnanjohtajana Kyyjärvellä ja Suomenniemellä. Hän on toiminut myös Mikkelin ammattikorkeakoulussa sähköisen arkistoinnin ja digipalveluiden tutkimusjohtajana ja Mikkelin Puhelin Oy:ssä digitaalisen liiketoiminnan kehityspäällikkönä. Pyhärannan kunnanjohtajaksi hänet valittiin huhtikuussa 2016.

Muukkonen väitteli hallintotieteiden tohtoriksi Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2012. Hän tarkasteli väitöksessään perustuslaissa määritellyn yhdistymisvapauden ja yhdistysoikeuden välistä suhdetta. Muukkosella on myös yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto ja Tallinnan yliopiston kansainvälisen yritysjuridiikan ÕTM (õigusteaduste magister) -tutkinto.

Muutosjohtajan virkaa tavoitteli 17 hakijaa, joista Muukkosen lisäksi haastateltiin yhteiskuntatieteiden tohtori Anne Luomala, filosofian maisteri Harri Mattila, yhteiskuntatieteiden maisteri Merja Olenius ja kauppatieteiden maisteri Liisa Koski-Lukkari.