Kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho Helsingistä, oikeustieteen maisteri Taneli Tuomaala Oulusta ja yhteiskuntatieteiden maisteri Jouni Eho Kotkasta ovat kärkinimet, kun Pyhtää valitsee uutta kunnanjohtajaa. Kunnanjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on kutsunut kolmikon elokuun alussa pidettäviin haastatteluihin.

Viran tavoittelijoita oli seitsemän. Kiviahon ja Tuomaalan lisäksi hakemuksensa lähettivät MBA Eija Grönholm Pyhtäältä, diplomi-insinööri Otto Härkönen Helsingistä, kauppatieteiden maisteri Raimo Laaksonen Turusta ja filosofian maisteri Harri Lapinoja Vantaalta. Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiön Cursorin palvelujohtajana työskentelevä Jouni Eho jätti virkaan suostumuksensa.

– Haimme Pyhtäälle kunnanjohtajaa, jolla on tahtotila ja kyky rakentaa Pyhtäästä pienen menestyvän kunnan prototyyppi start up -henkisesti. Iloksemme voimme todeta, että hakijoissa on juuri tuon profiilin omaavia henkilöitä, toteaa kunnanhallituksen ja valintatyöryhmän puheenjohtaja Jyrki Metsola.

Kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtaja-asiaa 3. syyskuuta, ja valtuusto valitsee kunnanjohtajan 10. syyskuuta.

Tehtävään valitun on tarkoitus aloittaa vs. kunnanjohtajana marraskuussa nykyisen kunnanjohtajan Olli Nuuttilan jäädessä vuosilomalle ja kunnanjohtajana 1.2.2019 lähtien.