kuva: Cursor Oy
Jouni Eho on Pyhtään uusi kunnanjohtaja.

Pyhtään valtuusto valitsi maanantaina Jouni Ehon kunnanjohtajaksi. Eho on Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiön Cursorin palvelujohtaja.

Eho oli sekä valintatyöryhmän että kunnanhallituksen yksimielinen esitys virkaan. Valtuustossa perussuomalaiset esittävät asian palauttamisesta valmisteluun, mutta esitys kaatui äänin 24–2. Virkavaalissa Eho sai 23 ääntä ja diplomi-insinööri Otto Härkönen yhden äänen. Kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Eho on aiemmin työskennellyt muun muassa tutkimus- ja konsultointiyritys Oxford Research Oy:n Suomen toimitusjohtajana ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun projektipäällikkönä. Hänellä on valtiotieteiden kandidaatin tutkinto kansainvälisistä suhteista Davidson Collegesta Yhdysvalloista ja yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto Itä-Suomen yliopistosta.

Viran tavoittelijoita oli seitsemän, ja heistä kolme haastateltiin. Pyhtään nykyinen kunnanjohtaja Olli Nuuttila ilmoitti toukokuussa luopuvansa tehtävästään. Nuuttilan viimeinen päivä virassa on 31. tammikuuta 2019, mutta käytännössä hän jää pois töistä marraskuun puolivälissä.