Raahen kaupungin perustajan Pietari Brahen patsas Vanhan Raahen Pekkatorilla. (Kuva: Raahen seudun kuvapankki)

Raahen kaupungin luottamushenkilöstön ja henkilöstön kokema mahdollinen kiusaaminen ja häiriökäyttäytyminen selvitetään puolueettomalla kyselyllä.

Kaupunki kertoi perjantaina Facebook-sivullaan, että kaupungin johtoryhmän sekä kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajiston kesken on tehty toimenpidesuunnitelma kaikenlaisen kiusaamisen ja häiriökäyttäytymisen tunnistamiseksi. Lähtötilanteen selvittämiseksi tilataan ulkopuoliselta toimijalta kysely, johon vastaavat sekä luottamushenkilöt että henkilöstö.

Selvityksen taustalla on Raahen kaupunginjohtajan Ari Nurkkalan avoin kirjelmä, jossa hän syytti erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Tarja Ollanketoa, vas., epäasiallisesta käytöksestä ja häirinnästä.

Nurkkala totesi, että Raahen luottamushenkilöorganisaatiossa on vallalla kulttuuri, jossa epäasiallista keskustelua käydään julkisuudessa, julkisissa valtuuston kokouksissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Edellisten kunnallisvaalien myötä edellä mainittu häiriökäyttäytyminen on kasvanut määrällisesti ja laadullisesti ja on nyt saavuttanut kriittisen tason, hän kirjoitti.

Kuntalehti tavoitti Tarja Ollankedon, mutta hän katsoo, että ei voi tässä tilanteessa kommentoida asiaa.

Kaupunginhallituksen ja -valtuuston muu puheenjohtajisto totesi viime torstaina, että kaupunginjohtaja Nurkkalan avoin kirjelmä ei ollut sopiva tapa tuoda esille vakavia asioita.

– Puheenjohtajisto on hyvin huolissaan siitä, millä tavalla tämä nyt alkanut prosessi vaikuttaa valtuuston työskentelyyn sekä valtuutettujen yleiseen keskusteluun, joka asiallisesti käytynä kuuluu demokratiaan ja yleiseen päätöksentekojärjestelmään. Kirjelmässä oli nostettu kaupunginhallituksen puheenjohtaja esille hänen omalla nimellään. Puheenjohtajiston näkemyksen mukaan ei ole noussut esille sellaisia seikkoja, jotka olisivat heikentäneet hänen nauttimaansa luottamusta toimia tehtävässään, puheenjohtajat kirjoittivat tiedotteessaan.

Tiedotteen olivat allekirjoittaneet kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Pulkkanen, kesk.,
kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Timo Mattila, ps., kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Katja Hänninen, vas., kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Pirkko Valtanen, sd., ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Sari Pekkala, kesk.