kuva: Susse Määttänen / Raision kaupunki
Raisio valitsee uuden kaupunginjohtajan syyskuussa. Hakijoita on 18.

Raision kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 18 hakijaa. Hakuaika päättyi maanantaina 10. elokuuta.

Raisioon haluavat nykyisistä kuntajohtajista Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta, Orimattilan kaupunginjohtaja Osmo Pieski ja Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio.

Kuntajohtajakokemusta on myös Keravaa ja Vihtiä johtaneella Petri Härkösellä ja Perttelin, Lopen ja Jämsän johdossa työskennelleellä Ilkka Salmisella. Hakijoiden joukossa ovat myös Raision tekninen johtaja, vs. kaupunginjohtaja Antti Korte ja Kuntaliiton kuntatalousyksikön johtaja Ilari Soosalu Tuusulasta.

Muut hakijat ovat Jorma Eskola Lohjalta, Heka Koillinen Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Hietala Vantaalta, hoivakodin johtaja Marjo Kaplas Kangasalta, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntija Miikka Koski Taivassalosta, kokemusasiantuntija Matti Mäkelä Varkaudesta, Muuramen kunnan hallintojohtaja Sami Niemi, Ylöjärven kaupunkirakennejohtaja Pauli Piiparinen, työ- ja elinkeinoministeriön johtaja Mika Pyykkö Vantaalta, maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo Turusta ja kilpaurheilija, freelancer Tero J. Salopää Raisiosta.

Kaupunginjohtajan paikka tuli avoimeksi, kun viran aiempi haltija Ari Korhonen irtisanoutui tehtävästä toukokuussa. Kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan alustavan suunnitelman mukaan kokouksessaan 7. syyskuuta.