Rauma valitsee uuden kaupunginjohtajan todennäköisesti syyskuun aikana. (Kuva: Rauman kaupunki)

Rauman kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta haastattelee keskiviikkona kaksi johtajakandidaattia. Haastatteluun menevät Tornion kaupunginjohtajana 16. elokuuta asti toiminut Timo Nousiainen ja Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Uusi kaupunginjohtaja tulee kuitenkin hakijalistan ulkopuolelta. Rauman poliittinen johto on käynyt hakuprosessin aikana alustavia keskusteluja lukuisten tehtävästä kiinnostuneiden kanssa, ja Yle Satakunnan mukaan Rauman valtuustoryhmät pääsivät viikonloppuna yhteisymmärrykseen tulevasta kaupunginjohtajasta.

Konsensusehdokkaan saati muiden virasta kiinnostuneiden nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen. Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kalle Leppikorven, sd., mukaan näin on voitu menetellä, koska virallisia suostumuksia kaupunginjohtajan virkaan ei ole annettu.

Johtajaspekulaatioissa mukana ollut raumalaissyntyinen ex-ministeri ja ex-puoluejohtaja Timo Soini ei ole uusi kaupunginjohtaja. Soini kertoo ”plokissaan” ilmoittaneensa Leppikorvelle, ettei anna suostumustaan kaupunginjohtajan tehtävään.

– Kartoitin tilanteen vakavalla mielellä ja minut otettiin vakavasti, Soini kirjoittaa.

Virkaa tavoitteli seitsemän hakijaa. Rauman kaupunginjohtajana heinäkuusta 2020 toiminut Johanna Luukkonen siirtyi Hyvinkään kaupunginjohtajaksi.