Reisjärven kunnanvaltuuston oli määrä valita keskiviikkona uusi kunnanjohtaja, mutta valtuusto päättikin äänin 12–9, että viran hakuaikaa jatketaan. Jatkettu haku päättyy 7. marraskuuta.

Valtuuston puheenjohtaja Jyrki Halonen, kesk., olisi vienyt prosessin loppuun jo keskiviikon kokouksessa.

– Prosessi on jo venynyt hyvin pitkäksi. Olisi ollut hyvä saada uusi kunnanjohtaja valituksi ja töihin tämän vuoden puolella, jotta vaihdos olisi käynyt sujuvasti, Halonen sanoo.

Esityksen hakuajan jatkamisesta tehnyt Markus Muuttola, kesk., sanoo, että uusien vaihtoehtojen hakeminen on vielä tarpeen.

– Monilla saattoi olla ensimmäisen haun aikana käsitys, että va. kunnanjohtajana toiminut Mauno Ranto tulisi ilman muuta valituksi.

Ensimmäinen hakukierros päättyi jo toukokuussa. Tuolloin virkaan kertyi kahdeksan hakemusta. Kaikki hakijat haastateltiin.

Elokuussa Reisjärvi päätti lähettää viisi viran tavoittelijaa soveltuvuusarviointiin. Heidän joukossaan oli neljän hakijan lisäksi virkaan myöhemmin suostumuksensa antanut yhteiskuntatieteiden maisteri, Lapinlahden valtuuston puheenjohtaja Juha-Pekka Rusanen, kesk.

Hakijoiden ja testattujen joukossa oli myös va. kunnanjohtaja Ranto. Ranto valittiin Siikajoen kunnanjohtajaksi 28. syyskuuta, ja hän ilmoitti sen jälkeen, ettei ole käytettävissä Reisjärven virkaa täytettäessä. Ranto hoitaa tehtävää vuoden loppuun saakka.

Reisjärven edellinen kunnanjohtaja Pekka Leppänen kuoli maaliskuussa. Mauno Ranto on hoitanut kunnanjohtajan virkaa huhtikuusta lähtien.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*