Riihimäki valitsee uuden kaupunginjohtajan 14. joulukuuta. (kuva: Riihimäen kaupunki)

Kärkiehdokkaat Riihimäen kaupunginjohtajaksi vastaavat tänään kaupunkilaisten kysymyksiin suorassa verkkolähetyksessä. Tilaisuuden järjestävät Riihimäen kaupunki ja Aamuposti-lehti.

Tenttiä voi seurata maksutta Aamupostin verkkosivujen kautta kello 18 alkaen. Ehdokkaita haastattelee Aamupostin päätoimittaja Laura Ääri.

Kysymyksiin vastaavat Mika Herpiö, Jere Penttilä ja Olli Riikonen eli soveltuvuusarviointiin valikoitunut kärkikolmikko. Herpiö on Riihimäen elinvoimajohtaja ja vt. kaupunginjohtaja, Penttilä Kontiolahden kunnanjohtaja ja Riikonen Tohmajärven kunnanjohtaja.

Riihimäen kaupunginjohtajan avoinna olevaa virkaa tavoitteli 18 hakijaa, joista 7 haastateltiin. Uusi kaupunginjohtaja on tarkoitus valita kaupunginvaltuuston kokouksessa 14. joulukuuta.

Tehtävä tuli tavoiteltavaksi, kun Riihimäen kaupunginjohtajana vuodesta 2016 toiminut Sami Sulkko irtisanoutui virastaan syyskuussa. Sulkko siirtyi ICT-yhtiö CGI:n kaupunki- ja kuntatoimialan palveluista ja liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi.