Jere Penttilä on toiminut Kontiolahden kunnanjohtajana keväästä 2013. (kuva: Sonja Eloranta)

Riihimäen valtuusto valitsi maanantaina Jere Penttilän uudeksi kaupunginjohtajaksi. Penttilä voitti valtuuston virkavaalissa Riihimäen vt. kaupunginjohtajan, elinvoimajohtaja Mika Herpiön äänin 36–7.

Vuonna 1972 syntynyt Penttilä on toiminut Kontiolahden kunnanjohtajana keväästä 2013. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskennellyt aiemmin muun muassa Joensuun kaupungin liiketoimintajohtajana, Pyhäselän kunnanjohtajana ja Varkauden kaupungin henkilöstöpäällikkönä.

Riihimäki on Penttilän mukaan kehittämismyönteinen, sopivan kokoinen kaupunki loistavalla sijainnilla. Penttilä on kotoisin Lahdesta, ja paluu Hämeeseen on hänelle mieluista.

– Olen erittäin iloinen valinnasta kaupunginjohtajaksi ja valtuuston enemmistön antamasta luottamuksesta. Riihimäellä on todellinen kehittämisen ilmapiiri ja odotan malttamattomana yhteisen taipaleemme alkua, Penttilä sanoo Riihimäen kaupungin verkkosivuilla.

Riihimäen kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 18 hakijaa, joista valintaryhmä haastatteli 7. Tehtävä tuli tavoiteltavaksi, kun Riihimäen kaupunginjohtajana vuodesta 2016 toiminut Sami Sulkko irtisanoutui virastaan syyskuussa. Sulkko siirtyi ICT-yhtiö CGI:n kaupunki- ja kuntatoimialan palveluista ja liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi.