Riku Siren on Pirkanmaalla sijaitsevan Juupajoen uusii kunnanjohtaja.

Juupajoen kunnanjohtajan valinta vaati maanantaina vain yhden nuijankopautuksen. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen, jonka mukaan kunnanjohtajaksi valitaan Riku Siren ja hänen kieltäytymisensä varalle Lasse Peltonen.

Siren on hallintotieteiden maisteri ja väitöskirjatutkija. Hän on työskennellyt viimeksi konsulttina ja sitä ennen valmistelukokonaisuuden johtajana Pirkanmaan hyvinvointialueella ja sote-uudistuksen kehittämispäällikkönä Pirkanmaan liitossa. Helmikuusta 2007 joulukuuhun 2008 hän toimi Vampulan vs. kunnanjohtajana.

-Kunnanjohtajan työ on hieno, hieno työ, siinä yhdistyy organisaation johtamiseen yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja demokratia. Minulle työn koettu merkityksellisyys on koko ajan noussut tärkeämmäksi – kunnan töissä se on korkea, ei ole epäselvää ketä ja mitä varten ollaan ja tehdään, Siren sanoo.

Juupajokea Siren luonnehtii pieneksi ja ketteräksi kunnaksi.

Mainos-Talous on kunnossa ja sijainti hyvä. Meille pääsee junalla, ja Juupajoki on muuten Pirkanmaan toinen yliopistopaikkakunta, Siren kertoo ja viittaa Helsingin yliopiston metsätieteelliseen kenttäasemaan Juupajoen Hyytiälässä.

Kunnanjohtaja valittiin neljän vuoden määräajaksi.

-Sote-uudistus on myös kuntauudistus, ja nyt Juupajoella on neljä vuotta aikaa tutkia, millainen kunta se aikoo olla jakson päättyessä. Tämä työ kannattaa tehdä huolella.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 15 hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Paikka tuli haettavaksi, kun elokuussa 2018 kunnanjohtajaksi valittu Jyri Lammela irtisanoutui marraskuussa 2022. Tällä hetkellä vt. kunnanjohtajana toimii hyvinvointijohtaja Anne Tuovila.