Lohjan kaupungintalo saa uuden isännän, kun liike-elämästä tutumpi Jarkko Härmälä valittiin kaupunginjohtajaksi.

Yrityselämästä paremmin tuttu Jarkko Härmälä on valittu Lohjan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Virkaa tavoitteli myös demarien kansanedustaja, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies ja ex-pääministeri Antti Rinne, mutta hän putosi jatkosta jo äänestyksen ensimmäisellä kierroksella.

Kamppailu kaupunginjohtajan virasta oli todella tiukka. Vaalin ensimmäisellä kierroksella Härmälä sai 21 ääntä, Inka Tikkanen 18 ja Antti Rinne joutui tyytymään 12 ääneen. Toisella kierroksella Härmälä kukisti Tikkasen äänin 26-24, yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Ennen äänestyksiä pidetyissä ryhmäpuheenvuoroissa kokoomus ilmoitti selkeästi kannattavansa Härmälää, SDP Rinnettä ja vihreät, keskusta sekä RKP Tikkasta. Toisella kierroksella demarien äänet jakaantuivat kärkiehdokkaiden kesken, kun oma suosikki putosi pois jatkosta. Käydyssä keskustelussa valtuutetut toivat esiin sen, kuinka erilaisia kolme kärkiehdokasta olivat.

MainosEspoolainen ekonomi Jarkko Härmälä on tehnyt pitkän uran liike-elämän palveluksessa. Viime syksyyn asti hän toimi hotelliyhtiö Sokotelin toimitusjohtajana. Lohjan kaupunginjohtajan virka tuli hakuun, kun kaupunginjohtajana vuodesta 2015 toiminut Mika Sivula siirtyi Keskon Etelä-Suomen aluejohtajaksi. Kaikkiaan virkaa haki 15 kiinnostunutta.

RAFO 2024: Katso tästä tuoreimmat jutut