Ritva Viljanen on johtanut Vantaan kaupunkia vuodesta 2018. (Kuva: Vantaan kaupunki/Ville Hörkkö)

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen jää eläkkeelle 1. elokuuta. Kaupunginjohtajan työt hän lopettaa huhtikuussa ja käyttää sen jälkeen jäljellä olevat lomapäivänsä.

Kaupunginjohtajan virka julistetaan auki 27. maaliskuuta, ja hakuaika virkaan on 31.3.-20.4.2023. Vantaalla on tavoitteena, että uusi kaupunginjohtaja voisi aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2023.

Viljanen on toiminut Vantaan kaupunginjohtajana vuodesta 2018 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen apulaiskaupunginjohtajana, sisäministeriössä kansliapäällikkönä ja hallitusneuvoksena, Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana, oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena ja valtiovarainministeriössä eri tehtävissä.

– Olen viihtynyt Vantaalla erittäin hyvin, ja olen asunut käytännössä koko aikuisikäni täällä. On upeaa päättää työuransa omaan kotikaupunkiinsa. Kaupunginjohtajana olen nähnyt, miten paljon vantaalaisissa on positiivista energiaa ja vahvaa yhteisöllisyyttä, Viljanen sanoo Vantaan tiedotteessa.

Viljasen kaudella Vantaan asukasluku on kasvanut yli 20 000 henkilöllä.

– Myös kaupungin talous on saatu kuntoon ja Vantaa on nyt yksi vähiten velkaisimmista suurista kaupungeista. Terve talous antaa Vantaalle hyvät tulevaisuuden näkymät. Vantaa ei pysähdy, vaan meillä on katse rohkeasti eteenpäin, Viljanen toteaa.