kuva: Ruokolahden kunta
Ruokolahti valitsee uuden kunnanjohtajan. Ruokolahti on 5000 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa.

Ruokolahden kunnanjohtajan virkaa tavoittelee kymmenen hakijaa. Yksi hakijoista on Ruokolahdelta lähtöisin oleva entinen ministeri ja kansanedustaja Kimmo Tiilikainen, joka työskentelee tätä nykyä keskustan ministeriryhmän valtiosihteerinä. Tiilikainen on maatalous-ja metsätieteiden maisteri.

Tiilikainen oli Vanhasen toisen hallituksen ympäristöministeri 2007–2008. Sipilän hallituksessa hän oli maatalous- ja ympäristöministerinä 2015–2017 ja asunto-, energia- ja ympäristöministerinä 2017–2019. Kansanedustajana Tiilikainen on toiminut neljä kautta 2003–2019.

Tiilikainen oli Ruokolahden kunnanvaltuutettu 2001–2017 ja toimi pitkään myös valtuuston puheenjohtajana. Keväällä 2017 hän oli ehdolla Helsingin kuntavaaleissa ja pääsi varavaltuutetuksi.

Nykyisistä kuntajohtajista paikkaa tavoittelevat Rautalammin kunnanjohtaja, kauppatieteiden maisteri Anu Sepponen ja Savukosken kunnanjohtaja, kauppatieteiden maisteri Antti Mulari. Myös valtiotieteiden maisteri Sabah Samaletdin ja kauppatieteiden maisteri Jussi Stoor ovat työskennelleet kunnanjohtajina.

Muut hakijat ovat hallintotieteiden maisteri Mika Akkanen Ylöjärveltä, kauppatieteiden maisteri Jarkko Koho Lappeenrannasta, kulttuurituottaja YAMK Hanna-Kaisa Lähde Kotkasta, kauppatieteiden maisteri Esa-Pekka Taskinen Lappeenrannasta ja yhteiskuntatieteiden maisteri Marko Vainikka Lappeenrannasta

Ruokolahden nykyinen kunnanjohtaja Tuomo Sallinen valittiin kesäkuussa Lappeenrannan kaupunginsihteeriksi. Sallinen johti kuntaa vuodesta 2018.