kuva: Rusaman kotialbumi
Mikko Rusama on Helsingin ensimmäinen digitalisaatiojohtaja.

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama on aloittanut työnsä elokuun puolessa välissä. Digitalisaatiojohtajan tehtävä on uusi ja se täytettiin viiden vuoden määräajaksi.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on antanut Rusamalle vapaat kädet ensimmäisen 90 päivän ajaksi. Niiden aikana Rusaman tehtävänä on selvittää, missä pisteessä digitalisaation kanssa ollaan.

– Odotan, että 90 päivän jälkeen meillä on selkeä näkemys nykytilasta ja siitä suunnasta, mihin Helsingin tulee kulkea ollakseen maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki, Vapaavuori sanoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Rusama pitää innostavana Helsingin visiota olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki.

Mainos– Digitalisaatiossa on kyse ihmisistä, ei teknologiasta. Helsinki on palveluorganisaatio, jossa ihmisten tulisi saada palveluita ja tietoa omaan tarpeeseensa juuri silloin – tai mahdollisesti jo ennen – kuin he sitä tarvitsevat tai osaavat kaivata. Palvelut pitää kehittää käyttäjälähtöisesti ja ne pitää integroida luontevaksi osaksi ihmisten elämää. Teknologia ei ole itseisarvo, Rusama toteaa.

Digitalisaatiojohtaja Rusama on perustanut blogin, joka seuraa Helsingin askelia kohti maailman toimivinta kaupunkia. Matkaa voi seurata blogissa cdofromhel.fi.

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän on myös suorittanut MBA-tutkinnon. Hän siirtyy tehtäväänsä Yleisradiosta, jossa hän johti Ylen verkkopalveluiden kehittämistä. Rusamalla on 20 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja johtamisesta. Hän on työskennellyt Yleisradion lisäksi muun muassa Sanomalla ja Sulakkeella.