Satu Autiosalo työskennellyt Saarijärven kaupungin palveluksessa vuodesta 2007. (Kuva: Saarijärven kaupunki)

Saarijärven kaupunginvaltuusto valitsi 24. tammikuuta Satu Autiosalon uudeksi kaupunginjohtajaksi. Autiosalo sai valtuuston virkavaalissa 23 ääntä ja Sabah Samaletdin 8 ääntä.

Autiosalo on hallintotieteiden maisteri ja Saarijärven kaupungin hallinto- ja henkilöstöjohtaja. Hän on työskennellyt Saarijärven kaupungin palveluksessa vuodesta 2007, ensin hallinto- ja taloussihteerinä, sitten apulaiskaupuginjohtajana ja vuonna 2010 tapahtuneen virkanimikkeen muutoksen jälkeen hallinto- ja henkilöstöjohtajana. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta kunnallistalous pääaineenaan 2005.

– Olen toiminut kaupungin johtotehtävissä vuodesta 2008, joten tuntui luontevalta tavoitella kaupunginjohtajan virkaa. Etenkin kuntakehittäminen ja yrityspuolen asiat ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän, Autiosalo kertoo.

Saarijärven kaupungin toiminta ei muutu sote-uudistuksen yhteydessä niin ratkaisevasti kuin monien muiden kuntien, sillä kaupungin sote-palveluiden järjestämisestä on vastannut Saarijärven, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Kannonkosken muodostama sote-kuntayhtymä. Palveluiden pääasiallisena tuottajana on toiminut Saarikka-liikelaitos.

– Jonkin verran toimintaympäristö tietenkin muuttuu. Saarijärven tulevaisuuden näen kaiken kaikkiaan erittäin positiivisena, sillä teollisuuden toiminta seutukunnalla kehittyy suotuisasti. Muuttoliike meidän pitää vielä kääntää positiiviseksi, Autiosalo sanoo.