Salo irtisanoi sosiaali- ja terveysjohtajansa täpärän äänestyksen jälkeen. (kuva: Salon kaupunki)

Salon kaupunginhallitus päätti maanantaina purkaa sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan Jussi Mattilan virkasuhteen koeaikana. Mattila aloitti sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virassa kesäkuun alussa, ja kuuden kuukauden koeaika päättyi marraskuun lopussa.

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen esitti kaupunginhallitukselle, että virkasuhdetta ei pureta. Jonna Nyyssönen, vihr., teki Simo Vesan, sd., kannattamana vastaesityksen virkasuhteen purusta. Virkasuhde purettiin äänin 7–6.

Virkasuhteen jatkamista kannattivat kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Elina Suonio-Peltosalo, kok., Mikko Lundén, ps., Saku Nikkanen, sd., Marko Tapio, kok., Kalle Tekkala, kd. ja Anna-Leena Yli-Jama, kok. Virkasuhteen purkamisen kannalla olivat Nyyssösen ja Vesan lisäksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen, sd., kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Ulla Huittinen, kesk., Timo Lehti, kesk., Johanna Riski, kesk. ja Marja Ruokonen, vas.

Suonio-Peltosalo, Tapio ja Yli-Jama jättivät päätökseen eriävän mielipiteensä. Heidän mielestään virkasuhteen purkuun koeaikana ei ollut asiallisia lainmukaisia perusteita.

Mainos– Hallituksen enemmistön kanta perustui kokonaisarvioon, joka tehtiin liiteasiakirjojen pohjalta. Tätä asiaa en voi edelleenkään kommentoida tämän enempää, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Karnisto-Toivonen Salon kaupungin tiedotteessa.

Mattilan mukaan asiallisia syitä virkasuhteen purkamiseen ei ole. Hän kirjoittaa vastineessaan, että osa poliittisista päättäjistä oli jo ennen valintaa ottanut häneen varsin kielteiseen kannan, ja tämä kielteinen prosessi on jatkunut Mattilan mukaan myös koeaikana.

Virkasuhteen purkamisen jälkeen väliaikaisena sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajana toimii sosiaalipalveluiden johtaja Eeva Purhonen.