Sanna Närä työskentelee Porin Prikaatin tiedottajana. (Kuva: Riikka Närä)

Porin kaupunginhallitus valitsi maanantaina Porin kaupungin uudeksi viestintäjohtajaksi filosofian maisteri Sanna Närän. Päätös oli yksimielinen.

Närä työskentelee Porin Prikaatin tiedottajana.

– Siirtymistä kuntaviestintään pidän upeana mahdollisuudella syventää omaa ammatillista osaamistani ja oppia lisää. Näen, että aiempi kokemukseni Puolustusvoimien viestinnästä antaa minulle hyvät eväät myös tälle saralle, mutta eniten odotan sitä matkaa, mitä saan tehdä yhdessä porilaisten ja etenkin Porin kaupungin viestinnän ammattilaisten kanssa, Närä sanoo.

Varasijalle kaupunginhallitus valitsi yhteiskuntatieteiden maisteri Jukka Torikan. Torikka on Kuopion kaupungin tiedottaja.

MainosViestintäjohtaja vastaa muun muassa konsernipalveluiden viestinnästä, kaupunginhallituksen ja -valtuuston tiedottamisesta sekä kaupungin sisäisen ja ulkoisen viestinnän ohjaamisesta. Paikkaa tavoitteli 14 hakijaa, joista haastatteluun kutsuttiin 5.

Pori haki viestintäjohtajaa jo viime vuoden lokakuussa, mutta haastattelujen jälkeen paikka pantiin uuteen hakuun. Porin kaupungin viestintäyksikön päällikkönä toiminut Salla Rajala siirtyi syksyllä 2019 Tehyn palvelukseen, eikä kaupungilla ole sen jälkeen ollut johtavaa viestintäviranhaltijaa.