kuva: Ville Miettinen
Sanna Ylinamman pesti Kittilän vs. kunnanjohtajana jatkuu vuoden loppuun saakka.

Parhaillaan vs. kunnanjohtajana toimiva Sanna Ylinampa on vahvin ehdokas Kittilän hallintojohtajaksi.

Viran täyttäminen on Kittilän kunnanhallituksen käsittelyssä ensi viikon tiistaina, ja päätösesityksen mukaan kunnanhallitus esittäisi valtuustolle Ylinamman valintaa. Varalle tarjotaan hallintotieteiden maisteri Sanna Kumpulaa.

Hallintojohtajan valinta on kulkenut monipolvisesti. Toukokuun lopussa päättynyt haku tuotti yhden perumisen jälkeen vain kolme hakemusta, ja virka päätettiin julistaa uudelleen haettavaksi. Toinen haku päätettiin uusia, koska teknisen virheen takia virkailmoitus ei välttämättä ollut vaadittua 14 vuorokautta nähtävillä kunnan www-sivuilla. Kolmannen haun jälkeen koossa oli 15 hakijaa, joista kuusi kutsuttiin haastatteluihin.

Kittilän vs. kunnanjohtajan virka on parhaillaan haettavana, sillä Ylinamman pesti päättyy vuoden lopussa. Hakuaika päättyy lokakuun lopussa.

Kittilä ei voi täyttää kunnanjohtajan virkaa pysyvästi, sillä kunnanjohtaja Anna Mäkelän kanssa tehdystä sovintosopimuksesta on tehty valitus Korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja asian käsittely kestää todennäköisesti siellä vielä yli vuoden.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.