Sari Eskelinen aloittaa helmikuun alussa Kainuun liiton viestintäpäällikkönä. (kuva: Itä-Suomen yliopisto / Raija Törrönen)

Kainuun liiton viestintäpäälliköksi on valittu 1.2.2021 alkaen yhteiskuntatieteiden maisteri Sari Eskelinen. Valinnan teki viranhaltijapäätöksellä maakuntajohtaja Pentti Malinen.

Eskelinen on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta tiedotusoppi pääaineenaan ja lisäksi hänellä on filosofian maisterin tutkinto Joensuun yliopistosta.

Eskelinen työskentelee Itä-Suomen yliopiston viestintäasiantuntijana Kuopiossa. Hän on yliopiston uutistiimin päätoimittaja ja ajankohtaisviestinnän kehittäjä ja koordinoija. Lisäksi hän on vastannut yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan ulkoisesta viestinnästä.

Malinen perustelee valintaa muun muassa Eskelisen vahvalla koulutuksella ja työkokemuksella, hyvillä digitaidoilla ja hyvällä mediakentän tuntemuksella.

Hakijoita oli 20, joista valintaryhmä haastatteli 4. Haastatteluun pääsyn kriteerinä oli korkeakoulututkinto viestintä tai markkinointi pääaineena sekä riittävä kokemus viestintätehtävistä ja yhteistyön johtamisesta.