kuva: Etelä-Karjalan liitto
Satu Sikanen on työskennellyt Etelä-Karjalan liitossa 11 vuotta.

Etelä-Karjalan maakuntavaltuusto valitsi maanantaina uudeksi maakuntajohtajaksi Etelä-Karjalan liiton aluekehitysjohtajan Satu Sikasen. Sikanen seuraa tehtävässä Matti Viialaista, joka jää eläkkeelle syyskuun alussa.

Satu Sikasen taakse asettuivat kaikki valtuustoryhmät, ja maakuntajohtajan valinta oli lopulta yksimielinen. Etelä-Karjalan liitossa 11 vuotta työskennelleen Sikasen vahvuuksiksi nähtiin aluekehitystyön ja Etelä-Karjalan maakunnan vahva tuntemus. Sikanen on työskennellyt muun muassa CBC-rajaohjelman vt. ohjelmajohtajana, vastannut liiton henkilöstöasioista ja toiminut maakuntajohtajan varahenkilönä sekä maakunnan yhteistyöryhmän sihteerinä.

Satu Sikanen on 42-vuotias lappeenrantalainen yhteiskuntatieteiden maisteri.

– Meillä on toisaalta korkeaa osaamista yliopistossa ja toisaalta vahvat paikallisyhteisöt. Aluekehityksessä on pidettävä huolta molemmista. Alueet erilaistuvat, ja uusia mahdollisuuksia syntyy myös maaseudulle, kuten korona-aika on osoittanut, Sikanen sanoo Etelä-Karjalan liiton tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtajan virkaa tavoitteli 17 hakijaa, joista 5 sai kutsun haastatteluun. Soveltuvuusarvioon lähetettyyn kärkikaksikkoon valikoitui Sikasen lisäksi KYS:n apulaisylilääkäri ja Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä.